Vitlök

Vitlök är en av de nyttigaste växterna man kan äta och den innehåller mängder av viktiga substanser. Det finns rikligt med vitaminerna A, B och C samt flera mineraler och viktiga svavelföreningar. Många av oss äter vitlök ganska ofta men mängderna vi får i oss är förhållandevis låga då löken oftast bara används som krydda i samband med matlagning.

Tar man vitlök som kosttillskott eller naturläkemedel så får man i sig större mängder av grönsaken och på sätt även mer av alla nyttiga substanser. Vitlök fungerar bra mot förkylningar och många behandlar sina förkylningar med grönsaken, men det är inte det enda den är bra för.

Vitlöken kan även sänka människans fettvärden hos de som har höga blodfetter. Vitlöken sänker med andra ord kolesterolvärdet. Vitlök kan även vara bra för att reglera blodtrycket. För att få dessa effekter märkbara så måste man få i sig mängder som kan vara svårt om man inte äter vitlök genom kapslar eller tabletter. En bieffekt är dock att ens hud kan börja lukta lite vitlök om man använder preparaten under en längre tid.

Vad tycker du om Vitlök?